Värmeverket!

Har du besökt Värmeverket i Bredäng? Om inte, gör det! Det är den ikoniska panncentralen som ger ny energi till området igen, fast nu genom kultur. Social hållbarhet värd namnet! Leo Razzak, social entreprenör och grundare av kulturstiftelsen Värmeverket, övertygar med sin tro på människors inneboende kraft och sin förmåga att bygga kreativa team.

TIP stöttar Värmeverket i den pågående detaljplaneprocessen för centrala Bredäng. Många nya bostäder planeras, och till skillnad från grannarna siktar Värmeverket på att addera ett nytt lager till Bredäng utan att radera byggnader och historia. 

Parallellt med volymstudier och utredningar inför den nya detaljplanen har ett djupare samarbete kring användardriven utveckling inletts. Bland annat i nyfikna workshops tillsammans med unga om framtidens hem, som sker inom ramen för forskningsprojektet DelA. Värmeverket vill gärna utforska hur delningsarkitektur kan bidra till nya överlapp och synergier mellan boende och kultur. 

Varför fick TIP detta uppdrag? 

–Jag brukar lita på min magkänsla. Ni känns rätt, ni är på riktigt och ni verkar ha ett starkt rättvisepatos. säger Leo Razzak.

Vi hoppas detta är början på ett långsiktigt samarbete, som kan visa vägen för ett framtida (bo)stadsbyggande, med utgångspunkt i människorna och platsen. Siktet är på ett “kulturcampus” som uppvisar spjutspets inom alla hållbarhetsaspekter.

Föregående
Föregående

Delningsarkitektur i Högdalen

Nästa
Nästa

Ny rapport om platsomvandling!