TIP och Svenska Bostäder på Innovationsveckan

I början av oktober presenterade vi tillsammans med Svenska Bostäder vårt gemensamma arbete på Innovationsveckan. Titeln på vår presentation var “Utvecklingen av framtidens delningsbostad i Svenska Bostäders regi – från idé till verklighet”. Vi samtalade om framtidens kollektiva boendeformer, hur vi arbetat med en innovativ process och testbäddar för att nå nytänkande lösningar och hur vi påbörjat implementering av ett av koncepten i Svenska Bostäders befintliga bestånd. 

Innovationsveckan är ett initiativ från SKR, Vinnova, Upphandlingsmyndigheten och DIGG vigd åt innovation av och för offentlig sektor. Veckan är en plattform för innovation med över 100 aktiviteter, både på lokal och nationell nivå. 

På uppdrag av Svenska Bostäder har vi utvecklat tre koncept för delat boende. Syftet med uppdraget är att ta fram flexibla bostadskoncep för olika grad av delande i boendet som anpassas till olika målgrupper, preferenser och hyresnivåer. Koncepten besvarar frågor kopplade till målgruppsanalys, rumsfunktioner, delningstjänster, uthyrningsmodell samt förvaltningsmodell. Konceptet är inte platsspecifikt utan ska kunna anpassas till olika kontexter. Med denna konceptutveckling vill Svenska Bostäder bidra till minskad ofrivillig ensamhet, lägre klimatavtryck, ökade möjligheter till cirkulär ekonomi samt lägre boendekostnader.

Föregående
Föregående

Ny rapport om platsomvandling!

Nästa
Nästa

“Hur-svårt-kan-det-va” i Kortedala