Kreativt arbete hos Uppsalahem

Kreativt arbete hos Uppsalahem

Att tänka fritt kring en bostadsdröm är något av det roligaste och mest utmanande vi vet! Med input från användarna får vi fördjupade insikter om vardagsbestyr, prioriteringar och alla de egenheter som livet innehåller. Och tillsammans med beställare kan vi fundera ut hur vi bäst formar rum för att ge plats för de händelser och möten de boende vill ha i sina liv. Vi får chans att lyssna in, vidga perspektiven, maxa kreativiteten och öka värdeskapandet. 

Uppdraget är en del av Uppsalahems förstudie för ett boendekoncept framförallt riktat mot äldre personer som ska ge svar på hur ett attraktivt koncept kan utformas, ge djupare förståelse för drivkrafter att flytta från det nuvarande boendet och skapa relationer med målgruppen.

Det som alltid berikar i vår konceptutveckling är de tankeresor deltagarna gör när de får medverka under fler träffar, när vi får chans att lära känna varandra och bygga upp ett förtroende och förståelse. En förflyttning vi sett flera gånger är att deltagarna startar med utforma lite större bostäder för att sedan under sista workshopen inse att man klarar sig med lite mindre och mer delade funktioner.

En annan spännande insikt är hur idéer kring en ny typ av marknära boende skulle kunna ta form. Detta är väletablerat i Danmark, och borde kunna vara väldigt attraktiv på den svenska marknaden. Småskalig träbyggnation, med god service, närhet och alla kvalitéer som kommer med det marknära boendet.

Foto: Uppsalahem

Nästa
Nästa

Theory Into Practice gästar Urbanistica Podcast