Framtiden är att samsas! Visioner i norr

I Norrbotten och Västerbotten pågår just nu en av de största investeringarna någonsin på grön industri, teknik och infrastruktur. Projektet Visioner: i norr ställer frågan: “Hur kan vi skapa vackra, inkluderande och hållbara samhällen som vi alla kan vara stolta över i generationer?” Under våren har vi arbetat med en vision för Boden och Luleå kommuner som vi nu har lämnat in. 

Vår vision handlar om att radikalt byta riktning på hur vi planerar och använder resurser. Att på samma sätt som den gröna industriella tillväxt som nu planeras i Bodens kommun, behöver samhället rusta för en social och ekologisk tillväxt som fördelas geografiskt jämlikt i kommunens olika delar. 

Vi vill öka nyttjandet på det vi tagit i anspråk. Att stärka ett gemensamt lager med både fysiska och tekniska lösningar som gör det smart och enkelt att vara fler som samsas och få tid över till det viktigaste. En omställning med sikte på scope 3, hur investeringarna leder till ett hållbart liv för alla Bodensare och Lulebor.

Förslaget togs fram tillsammans med vårt kompetenta team bestående av: arkitekt och forskare Nils Björling, landskapsarkitekt och stadsplanerare Veronika Borg, poeten David Väyrynen och energispecialisten Nils Borg.

Vill du höra om arbetet och vårt förslag? Träffa oss den 14 juni då vi presenterar på ArkDes. Anmäl dig här 

Ta del av vårt förslag

Föregående
Föregående

Seniorbostäder i nytolkning av skånelänga

Nästa
Nästa

Källarfritt hus på väg upp