Posts in Innovationslabb
Design thinking – en workshop om framtidens arkitektur
Mo-Bo-WS42.jpg

Som del av Mo-Bo, vårt utvecklingsprojekt för innovativ arkitektur, anordnade vi en workshop med deltagare från forskarvärlden, projektmedlemmarna i Nouvelle, entreprenörer och tjänsteutvecklare. Allt  för att gemensamt tänka kring framtiden och möjligheten att genom relevant arkitektur utveckla rum som stöttar hållbart beteende.

Till hjälp hade vi Philippe Vandenbroek, Systems Thinker and Scenario Planner, samt innovation och processledare Åsa Minoz
Under de två intensiva dagarna fick vi tillsammans utveckla förslag till en ny arkitektur utifrån en ny kunskap om samhällssystem; dess tillgångar, flöden och underliggande världssyn. En krävande tankeövning som gav ytterligare tillit i vårt utforskande arbete.

Mer om Mo-Bo finns här.

Nytt stöd från Vinnova för att utveckla 500k
verklighetslabb_2.jpg

Vinnova ger stöd för att vidareutveckla initiativet 500k, nu med kommunernas roll i fokus. Våra samarbetspartners i detta arbete är: Norrtälje kommunHuddinge kommun, Växjö kommunKlippans kommunModigMinozUsify och Kod Arkitekter.

500k är en stadsbyggnadsmodell där de boende i befintliga villaområden skapar fler bostäder genom att utveckla, anpassa och dela sina byggnader och trädgårdar. Medborgare blir medskapare i en gradvis utveckling av sina grannskap.