Invigning av cykelhubben i Rissne

Nu har cykelhubben på Skvadronsbacken i Rissne öppnat för de boende! På en yta som tidigare rymde 10 parkeringsplatser för privata bilar finns nu plats för ett sextiotal cyklar varav fyra elcyklar som delas i pool för alla hyresgäster. Två av cyklarna har en låda framtill med plats för shoppingkassar, paket eller två barn. Dessutom finns mekstation och cykeltvätt så att man enkelt kan ta hand om sin cykel. Utanför finns också två delade elbilar.

Under invigningsdagen förra veckan kom över 100 besökare förbi för att kolla in det nya utrymmet, lära sig att boka i appen och framförallt prova elcyklarna. En bra start på cykelsäsongen 2023!

Projektet är ett exempel på hur man som fastighetsägare kan agera för att stötta hållbart resande i sitt befintliga bostadsbestånd. Ofta är de existerande cykelrummen underdimensionerade, överfulla och/ eller svårtillgängliga, men genom att konvertera och bygga om exempelvis parkeringsplatser för bilar kan man få plats med mångdubbelt fler antal cyklar - på bara en bilparkeringsplats kan upp emot 12 cyklar inrymmas! Cykelhuben i Rissne visar också att efterfrågan från hyresgästerna är stor även om man får betala en månadsavgift för att hyra cykelplats. 


Är du nyfiken på vad vad ett hållbart mobilitetserbjudande kan betyda för ditt område - kontakta oss!

Föregående
Föregående

Varsam förnyelse och idéburet bostadsbyggande

Nästa
Nästa

Konceptutveckling delat boende för Svenska Bostäder